Meble kuchenne

Jaki zlew gastronomiczny wybrać

W każdym punkcie gastronomicznym lub restauracji potrzeba zlewu, który będzie idealny pod względem nie tylko wyglądu, ale także wielkości. Powinien bowiem ułatwiać mycie naczyń i być na tyle duży, aby w owym miejscu wystarczył. Do małych punktów gastronomicznych wystarczą małe modele, bo ilość naczyń jest tam dość niewielka. Do dużych obiektów jednak potrzeba większych modeli.

Zlew z ociekaczem

Zlew z ociekaczem doskonale sprawdzi się w małych punktach gastronomicznych. jedna komora bowiem sprawi, że pomieści wszystkie brudne naczynia, a dodatkowy ociekacz pozwoli im wyschnąć. Zlew gastronomiczny sprawdzi się także w miejscach, gdzie nie myje się naczyń ręcznie, bo głównie robi to zmywarka. Nie ma potrzeby wtedy, aby zlew był duży.

Zlew gastronomiczny dwukomorowy

Zlew tego typu, który ma dwie komory, jest idealny, jeśli chodzi o duże restauracje z jeszcze większą ilością naczyń do mycia. Jest tam bowiem dużo miejsca i ociekacz tylko by je zabierał. W tej sytuacji najlepiej wybrać ten dwukomorowy, a suszarkę dokupić osobno. Takie rozwiązanie sprawdzi się zdecydowanie lepiej, szczególnie jeśli chodzi o bardzo duże restauracje i punkty, które mają ogromną ilość klientów. Jest to też idealna opcja dla wszystkich miejsc, które nie korzystają ze zmywarki i naczynia w obiekcie są wszystkie myte ręcznie. Zlew gastronomiczny dwukomorowy w tej sytuacji jest najbardziej korzystny i to rozwiązanie sprawdzi się najlepiej. Kolejną bardzo ważną kwestią jest to, aby wybierać tylko zlewy ze stali nierdzewnej.