Gastronomia

Profesjonalne mycie naczyń w gastronomii

Biznes gastronomiczny nie jest łatwym kawałkiem chleba. Oprócz konieczności toczenia rywalizacji z konkurencją właściciel biznesu działającego w tej branży musi również zmagać się z niezliczoną ilością formalności, zapewnieniem odpowiednie jakości produktów żywnościowych, czy też spełnieniem wymogów sanitarnych. W tej ostatniej kwestii niezwykle istotne jest wyposażenie, jakie usytuowane jest na zapleczu danego lokalu. W szczególności zaś sprzęt do czyszczenia naczyń.

Kontrola tego nie daruje

Sanepid, jak popularnie nazywane są stacje sanitarno-epidemiologiczne, to instytucje, które w zakresie gastronomii mają kontrolować, czy oby na pewno spełniane są wszystkie wymogi związane z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności i żywienia konsumentów. Ma to o tyle istotne znaczenie, iż niedopełnienie wymogów może skutkować zatruciami i chorobami, które mogą dotknąć szerokie rzesze klientów danej placówki.

Nie powinno więc nikogo dziwić, iż w razie kontroli sprawdzane są wszelkie aspekty związane z przygotowywaniem i podawaniem posiłków, w tym również przyrządów i naczyń jakie do tego celu są wykorzystywane. Odpowiednią czystość zastawy i garnków mogą pomóc zapewnić urządzenia myjące, takie jak np. zmywarki Asber.

Dobry wybór z szerokiego asortymentu

Spośród dostępnej na rynku oferty producentów zmywarek Asber wyróżnia się pozytywną opinią użytkowników i wysoką jakością wykonania. Zmywarki gastronomiczne są znacznie intensywniej wykorzystywane niż ich domowe odpowiedniki, dlatego jakość wykonania i trwałość ma tutaj fundamentalne znaczenie.

Warto pamiętać, że nie ma modeli uniwersalnych i każdy lokal może potrzebować nieco innego rozwiązania. Katalog produktów Asber daje gotowe rozwiązanie na takie potrzeby, bowiem można w nim znaleźć zarówno modele otwierane od przodu, jak i zmywarki kapturowe, czy też tunelowe. Każda z nich niezwykle wydajna i skuteczna.

Zaglądając do katalogu produktów Asber można również znaleźć modele o różnych rozmiarach, dzięki czemu możliwy jest dobór modelu odpowiedniego do skali działalności i potrzeb danego punktu gastronomicznego. Poszukując tego typu sprzętu do swojego biznesu warto zatem zacząć od przyjrzenia się zmywarkom Asber.