Sprzęt do kuchni

Nowoczesne patelnie ceramiczne

Patelnia ceramiczna to najnowsze odkrycie ostatnich lat. Z powodzeniem zastępuje ona patelnię teflonową, która może zagrażać naszemu zdrowiu oraz wpływać na jakość przygotowanych posiłków.

Idealna do smażenia

Patelnia ceramiczna to doskonały produkt dla każdej kuchni – zarówno tej domowej jak i tej w wielkiej restauracji. Do smażenia szczególnie zalecane są ceramiczne patelnie z pokrywką. Dzięki temu, iż jej powłoka powstaje z minerałów i gliny wypalanych w bardzo wysokiej temperaturze, jest ona całkowicie bezpieczna oraz nie ma wpływu na smak przygotowanych potraw. Dodatkowo nie wchodzi ona w reakcję z żadnymi składnikami, co może się zdarzyć np. przy patelniach żelaznych. Przygotowane na niej potrawy są bardzo smaczne, lekkie i zdrowe dzięki niskiej zawartości tłuszczu.

Funkcjonalność przede wszystkim!

Patelnie ceramiczne są bardzo funkcjonalne i doskonale się sprawdzają w każdych warunkach. Równomiernie się rozgrzewają dzięki czemu zapewniają potrawie stałą temperaturę w każdym miejscu patelni. Ponadto bardzo długo trzymają ciepło i nie trzeba na bieżąco podgrzewać posiłku, aby pozostawał zdatny do jedzenia. Pozwala to także na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej. Mogą być stosowane zarówno do kuchenek gazowych, elektrycznych jak i indukcyjnych.